10 sfaturi pentru a avea o garderobă impecabilă

Garderoba noastră necesită multă atenție și îngrijire pentru a arăta cât mai bine. Dacă te uiți în dulap și vezi ordine, simți un miros proaspăt, cu siguranță te vei bine dispune și va fi o plăcere pentru tine să alegi o ținută în orice moment al zilei.

Așa cum investești bani pentru a-ți crea o garderobă care să te reprezinte, tot așa trebuie să investești timp și energie pentru îngrijirea și păstrarea articolelor vestimentare în cea mai bună stare.

Indiferent că vorbim despre haine cumpărate recent sau despre obiecte vestimentare pe care le deții de mai mult timp, dar la care nu ai vrea să renunți, o rutină de îngrijire este absolut necesară.

În continuare, îți prezentăm zece sfaturi deosebit de utile care pot prelungi viața garderobei tale și cu ajutorul cărora vei reuși să arăți mereu ca scoasă din cutie.

Spălarea hainelor

Unul dintre cei mai importanți pași în rutina de îngrijire a hainelor este spălarea acestora. Dacă nu ai grijă, materialele se pot deteriora definitiv și hainele vor fi distruse. Tocmai de aceea, ai grijă să sortezi hainele și să le speli în funcție de culori pentru a nu strica aspectul acestora.

Verifică eticheta

Orice obiect vestimentar vine însoțit de o etichetă pe care sunt notate câteva instrucțiuni de care trebuie să ții cont dacă dorești ca hainele tale să reziste în timp. Pe etichetă găsești toate indicațiile: dacă hainele se spală doar manual, la câte grade etc. Respectându-le, te asiguri că totul va fi în regulă și nu se vor deteriora în niciun fel.

Detergenți speciali pentru pete

Petele, indiferent de ce natură sunt, nu trebuie să te facă să arunci o haină, mai ales dacă aceasta se află în topul preferințelor tale. În prezent avem la dispoziție atât de mulți detergenți speciali pentru orice tip de pete, încât trebuie doar să te informezi și să alegi acela care se potrivește, iar haina ta va fi salvată.

Călcarea hainelor pretențioase

Ținutele de gală, mai ales, necesită un ritual de îngrijire mai special deoarece vorbim despre materiale mai pretențioase care pot fi distruse definitiv dacă nu le oferim tratamentul necesar. Ar fi foarte bine să găsești o călcătorie profesionistă care să lucreze cu produse speciale, astfel încât ținuta să arate impecabil după ce este călcată.

Hainele se spală numai întoarse pe dos

Dacă vrei să eviți decolorarea materialelor, cel mai bine este să le speli numai după ce le-ai întors pe dos. Așa, eviți scămoșarea lor, fapt care conferă un aspect urât și neîngrijit.

Șervețele speciale pentru mașina de spălat

Ca să eviți captarea culorii de la o haină la alta, folosește șervețele speciale pentru mașina de spălat. Aceste șervețele vor capta atât culori, cât și murdăria.

Scutură hainele înainte de a le întinde

Vei scăpa de mult efort în momentul în care vei călca hainele dacă acestea au fost inițial scuturate la uscare. Jumătate din cute vor dispărea.

Uscare în funcție de obiectul vestimentar

Bluzele, cămășiile și rochiile trebuie uscate pe umerașe pentru a evita formarea de cute care dau un aspect atât de neplăcut.

Curățarea scamelor

O haină, oricât de bine ar arăta, oricât de bine ar fi spălată și călcată, își pierde mult din valoare dacă e plină de acele scame care dau un aspect complet neîngrijit.

Hainele păstrate în locuri uscate

Garderoba ta, indiferent că e frumos aranjată într-o cameră specială sau în dulapuri, trebuie să fie păstrată în cele mai bune condiții, într-un mediu uscat.

Rutina de îngrijire a hainelor trebuie să fie potrivită pentru tipul materialului din care e confecționată haina. Numai așa vei reuși să ai mereu haine care să arate impecabil și pe care să le poți folosi un timp îndelungat.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*