Cele mai frumoase bluze originale

Atunci când vine vorba despre cu ce să se îmbrace, femeile au mult de furcă, spre disperarea bărbaților care așteaptă ore în șir ca acestea să încheie operațiunile necesare și să iasă odată pe ușă. Chiar dacă într-un final aceasta va fi mulțumită de ce a reușit să facă, în momentul în care va ajunge la locul de destinație, va găsi o altă urmașă a Evei pe care să fie invidioasă din cauza hainelor alese.

Cele mai frumoase bluze originale

Niciodată o femeie nu are suficiente haine, și aici ne referim de la cele lejere, casual și terminând cu cele de seară, elegante. De obicei, atunci când ne referim la hainele pentru femei, acestea ar trebui să fine nu numai practice și confortabil de purtat, dar mai mult decât orice ar trebui să-ți evidențieze stilul individual. Pe internet găsești numeroase informații dintre trendurile cele mai noi în domeniu, care par cusute special pentru tine și prin care poți să-ți scoți în evidență toate avantajele.

În categoria modei feminine clasice, bluzele ocupă un loc aparte. Acestea au avantajul că merg perfect atât la o ținută pentru week-end, dar și la serviciu. Le poți purta și împreună cu jeanșii la diferite ținute și ocazii împreună cu diferite accesorii, iar ținuta ta va fi mereu potrivită cu tema evenimentului.

Și cum vorbeam despre bluze, trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că majoritatea femeilor le includ bluzele pe acestea, alături de topurile moderne, în categoria hainelor preferate. La o simplă căutare pe internet, descoperi o varietate de modele ideale pentru toate imprejurările – indiferent dacă sunt tunici, tricouri sportive sau bluze feminine. Mai mult, marii creatori de modă se ocupă special de acestea, și crează ținute dintre cele mai îndrăznețe, cu ajutorul lor. Multe bluze de firmă, originale, sunt confecționate din bumbac și de aceea sunt foarte comode și în acelasi timp atrăgătoare. Dacă ești însărcinată de asemenea îți poți găsi ceva modern. Tunicile și bluzele pentru însărcinate sunt cusute cu gândul la schimbarea corpului feminin. De aceea sunt foarte confortabile și în același timp în pas cu moda.

Dacă alegi ca în garderoba ta să se găsească multe bluze originale, de firmă, atunci poți fi sigură că mereu avea un look modern, care va atrage privirile celor din jur. În plus, designerii s-au întrecut pe ei și ai parte de o gamă largă de alegere. Există numeroase modele, culori și motive, care pot fi îmbinate și combinate în ”n” feluri pentru ca tu să ai parte de look-ul pe care ți-l dorești. Indiferent de tipul siluetei, ocaziile sau preferințele în materie de modă, cu o bluză originală, de firmă, vei putea crea ținute încântătoare.

Ce alegem?

După cum spuneam, există o mulțime de variante de a alege bluza care să ni se potrivească perfect. Dar tocmai aici intervine dificultatea, pentru că ne simțim copleșite și nu mai știm ce să alegem. Dacă și dumneavoastră vă confruntați cu această problemă, vă oferim câteva sugestii.

Bluzele cu decolteul rotund elegante, sunt veritabile clasice și nu se vor demoda prea curând. Ușor cambrate, la care puteți accesoriza o eșarfă frumoasă sau cu un colier interesant, și veți vedea că aveți parte de un stil unic, ce vă caracterizează perfect. Pentru zilele ceva mai reci, puteți combina această bluză și cu un cardigan.

Bluza cu decolteul mare pătrat sau în forma literei ”U”, lungește vizual gâtul și lărgește ușor umerii. Accentele moderne precum încrețiturile, volănașele și inserțiile din dantelă, transformă bluzele în ceva ce nu poate fi ignorat. Pe aceasta au mizat și marii deigneri, atunci când și-au creat bluzele lor originale, de firmă.

Pentru fiecare tip de siluetă se potrivesc bluzele cu decolteul în ”V”. Acestea crează un decolteu perfect, lungesc vizual gâtul și conferă feței un aspect mai suplu.

Sportul și bluzele

Bluzele tradiționale purtate de către jucătorii de golf, polo sau tenis  și-au cucerit locul binemeritat în garderoba feminină. Arată la fel de bine cu jenși lejeri și balerini, și pot fi folosite și în combinație cu pantaloni subțiri și tocuri. Dacă vreți ceva ce nu se demodează niciodată atunci folosiți tocmai acele bluze originale, de firmă, unicolore, sau cele în dungi moderne, ori cu imprimeurile feminine. Acestea dau impresia de prospețime, iar culorile și modelele vor fi ceva ce nu va ieși prea curând din preferințele femeilor.

Pentru cele mai pretențioase gusturi

După cum spuneam, creatorii de modă s-au întrecut pe ei înșiși în a crea acele bluze originale, de firmă, care să fie pe placul femeilor. ”Joaca” cu croiala și modelul crează din categoria bluzelor de damă, o categorie diversificată. Aceștia ne spun că decolteul pătrat este mai nou, în prim plan, iar cel croit frumos vine să ofere femeii acea grație și eleganță specifică doar lor.

Bluzele împodobite cu volănașe, fundițe și încrețituri mărunte au un aspect romantic și tineresc. Așa că dacă nu credeți că este ce vi se potrivește, mai bine renunțați, decât să fiți oarecum ridicolă cu alegerea făcută.

Bluzele originale, de firmă, constituie baza garderobei, care oferă posibilitatea îmbinării trendurilor creând combinații moderne împreună cu alte piese de vestimentație și accesorii și permit exprimarea unui stil individual. Consultați internetul și vedeți că aveți parte de numeroase modele la modă în diverse culori. În acest sezon la modă sunt bluzele în dungi sau scurte, care se potrivesc perfect la pantaloni și fuste cu talie înaltă. Iar cum toamna şi iarna avem nevoie maimult decât orice de ceva care să ne binedispună, este obligatoriu să ai câteva bluze frumoase și de firmă la tine în dulap.

Ia, bluza românească, este pe val

După o perioadă în care a fost pe nedrept ignorată, ia, această bluză tradițional românească revine din nou în top și oferă celei care alege să o poarte un farmec aparte.

Deși nimeni nu poate spune când a apărut pentru prima dată ia românească, iată că este un obiect de vestimentație care a trecut cu succes proba timpului. Chiar și marii deigneri ai vremurilor noastre s-au arătat cuceriți de ia românească, pe care au folosit-o drepr sursă de inspirație în crearea unor bluze originale.

Dar nu orice bluză cu câteva motive populare aplicate pe ea poate fi considerată o ie. Puține dintre noi știm care sunt locurile unde mai putem găsi o ie originală, lucrată cu migală, răbdare și pasiune. Ai fi poate tentată să crezi că nu mai există ii originale, dar de asigurăm că ele mai sunt încă lucrate în satele unde tradițiile se păstrează la loc de cinste.

Ia a fost de-a lungul timpului atât de reinventată şi de modificată, încât astăzi poţi găsi destul de uşor cămăşi, bluze care se limitează doar la a imita aspectul ei, fiind modele stilizate a ceea ce este ia cu adevărat. Prea multe rămân la stadiul de palide copii, și nu putem vorbi în acest caz de acele bluze frumoase, originale.

Dacă și tu ești curioasă despre felul poți deosebi o ie autentică românească de una care este doar o imitație, atunci uită-te pe dosul broderiei. Vei observa păşiturile făcute de mână, de la un model la altul, dar şi nodurile firelor. Indiferent de zona geografică pe care o reprezintă şi indiferent de materialul din care este confecţionată (bumbac, in, borangic, cânepă), ia veritabilă este un produs pe care, privindu-l, simți că auzi în urechi muzica naiului, vezi cu ochii minții fete și flăcăi prinși în Ciuleandra, iar mirosul proaspăt al pământului îți inundă simțurile. În cazul unei ii autentice, tivul şi încreţiturile sunt făcute manual.  Orice ie trebuie să aibă altiţă, încreţ şi râuri de broderie. Zona pieptului este decorată cu aceleaşi râuri de broderie împodobite cu motive tradiţionale româneşti.

Apoi, dacă este să vorbim ceva mai practic, trebuie să știi că o ie originală costă destul de mult. Munca la o ie se întinde destul de mult, așa că prețul unui produs autentic nu va niciodată mai jos de 200 de lei, și poate ajunge chiar și la 1.000 de lei. Dacă veți găsi produse cu preț ceva mai mic, cu siguranță nu vorbim de ceva autentic.

O mică glumă, de final

Pentru a mai ieși un pic din această zonă, avem câteva cuvinte de consolare pentru bărbați. Se pare că acei oameni care merg mai des la cumpărături, cu atât trăiesc mai mult. Așadar, dragi bărbați, după cum vedeți, femeile, atunci când merg la cumpărături nu fac altceva decât să-și prelungească durata de viață. Nu vă mai rămâne decât să o urmați peste tot, pentru a avea parte de același lucru.

Nu, nu glumim, deși așa pare. Un studiu realizat de Institutul Naţional pentru Sănătate de la Taipei, rata mortalităţii în rândul persoanelor în vârstă care merg la cumpărături o dată sau de mai multe ori pe săptămână este cu 27% mai scăzută decât în rândul celor cărora nu le place să meargă la cumpărături. Așadar, cine a avut dreptate?

Rata mortalităţii printre bărbaţii pasionaţi de shopping este cu 28% mai mică faţă de cei care merg o dată-de două ori pe lună la cumpărături, acest indice fiind de 23% în cazul femeilor, spun cercetătorii care au analizat impactul cumpărăturilor asupra duratei vieții. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă taiwanezi nu au putut să explice în ce mod shoppingul prelungeşte viaţa. O posibilă explicație ar fi că acei cumpărături care sunt mereu pe fugă în căutarea cumpărăturilor sunt mai energici, ceea ce face ca shoppingul să fie comparat chiar cu gimnastica de dimineață.

Ca să încheiem, vă spunem doar că subiectul nu este nici pe departe epuizat. Femeile știu mai bine, pentru că majoritatea dintre acestea ar vorbi non-stop despre modă și despre impactul acesteia în viața de zi cu zi. De aceea, în încheiere vă spunem doar ”spor la cumpărături” și să aveți grijă să vă cumpărați cele mai frumoase bluze, preferabil și originale.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*