Reînnoirea garderobei sau cum să te pregătești pentru venirea primăverii

Trecerea de la iarnă la primăvară este un moment foarte bun pentru a face o curățenie generală în garderobă și pentru a o împrospăta puțin cu câteva piese vestimentare noi. În timpul iernii, suntem în căutare de haine călduroase, confortabile și moi și prea puțin mai contează alte aspecte. În schimb, de cum soarele devine mai puternic și natura mai verde, începem și noi să căpătăm noi puteri și poate chiar să ne dorim un suflu proaspăt. Venirea primăverii este și un prilej cu care mulți dintre noi facem o curățenie generală în locuințe și deschidem toate ferestrele pentru a ne lua rămas bun de la căldura artificială și pentru a împrospăta aerul. Așa se face că ajungem și în fața dulapului și ne gândim că ne-ar prinde bine un nou sacou sau poate o rochie.

Unele persoane consideră că dacă ar acorda timp și atenție modului în care arată și cum se îmbracă, ar cădea în frivolitate, dar adevărul este că atunci când avem o garderobă gândită, cu piese vestimentare bine alese, devine mai ușor pentru noi să știm cu ce să ne îmbrăcăm în fiecare zi la muncă și la fiecare ocazie și să ne simțim uimitori zi de zi.

Iată, în rândurile următoare, care sunt acele aspecte de luat în considerare atunci când doriți să vă puneți la punct garderoba.

Faceți cumpărături în mod strategic. O greșeală majoră pe care mulți dintre noi o facem când mergem la cumpărături are legătură cu lipsa de concentrare, de direcție și de scop. E ca și cum am face cumpărături pe pilot automat, cumpărând orice piesă vestimentară care iese în evidență sau care arată bine pe rafturi și pe umerașe. Lipsa aceasta de concentrare este calea sigură spre o garderobă nefuncțională. Și, având în vedere că o garderobă este o investiție semnificativă de timp și de bani, este important ca tot ceea ce cumpărăm să se potrivească în totalitate cu noi, cu felul în care arătăm, cu personalitatea și cu stilul nostru de viață, dar și cu locul nostru de muncă. Când suntem la cumpărături de haine, încălțăminte și accesorii, este indicat să fim la fel de concentrați și orientați către un scop ca și atunci când dorim să ne cumpărăm un electrocasnic sau alt lucru mai costisitor. Doar pentru că o rochie costă mai puțin de 100 de lei, asta nu înseamnă că ar trebui să ne pierdem banii.

Înainte de a cumpăra ceva, evaluați garderoba actuală. Dacă aveți deja două perechi de blugi albastre, nu aveți nevoie de a treia pereche. Poate că mult mai bine ar fi să cumpărați o pereche de blugi negri sau o pereche de pantaloni pentru a vă construi o garderobă mai amplă, mai funcțională și care să vă acopere în toate situațiile. De asemenea, în timp ce vă puneți la punct garderoba, evaluați-vă stilul de viață și întrebați-vă care sunt acele piese vestimentare cu care vă îmbrăcați cel mai frecvent. Cam așa vă puteți menține garderoba funcțională. Nu vă face niciun bine și nu vă avantajează să aveți un dulap plin cu haine de weekend și de distracție dacă mergeți la muncă 5 zile pe săptămână și mai munciți și peste program.

Foarte important este și ca piesele vestimentare – indiferent că sunt pentru muncă, casual sau pentru evenimente – să aibă un aspect ireproșabil, iar pentru asta puteți să utilizați serviciile calc-rufe.ro pentru a ști sigur că veți arăta impecabil în orice situație.

În cele din urmă, atunci când sunteți la cumpărturi, încercați să vă axați pe coeziune și compatibilitate între obiectele vestimentare din dulap. Când vedeți ceva ce vă doriți și vă place nespus, întrebați-vă dacă ați purta acel lucru cu ceva ce aveți deja în dulap. Dacă nu vă puteți gândi la cel puțin trei lucruri cu care puteți asorta acea haină din magazin, fie renunțați la articol, fie cumpărați și alte peise vestimentare pentru a vă crea astfel o ținută completă. O garderobă solidă și funcțională ar trebui să conțină mai multe elemente de bază, cum ar fi topuri, tricouri, bluze, blugi, pantaloni și fuste, care vor susține elementele unice, așa-numite statement.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*