Trucuri vestimentare pentru o stare de spirit mai bună în fiecare zi

Psihologii sunt de părere că ne putem da seama dacă o persoană trece printr-o perioadă psihică mai anevoioasă după felul în care se îmbracă și dacă începe să iasă din casă purtând hainele pe care le poartă și în casă. De foarte multe ori, persoanele care ies din casă purtând pantaloni de trening și un hanorac supradimensionat în loc să poarte haine curate și proaspăt călcate au afirmat că felul în care erau îmbrăcate era mai mult un strigăt de ajutor.

Pe de altă parte, să avem grijă de igiena personală și să purtăm haine alese cu grijă poate funcționa în avantajul nostru și ne poate face să ne simțim mai încrezători. Iar dacă nu avem timp suficient pentru a avea grijă de hainele noastre, putem apela oricând la o călcătorie din București care își va asuma sarcina de a ne oferi haine cu aspect impecabil. Prin urmare, moda înseamnă mai mult decât efortul de a arăta elegant și de a-i impresiona pe ceilalți – moda poate chiar să ne stimuleze bunăstarea mentală și succesul pe termen lung. 

Încercați mai multe dimensiuni când faceți cumpărături. Partea urâcioasă când vine vorba de modă este că mărimile rareori sunt aceleași în toate magazinele. XS poate fi S într-un magazin, iar S poate fi M în alt magazin. Acesta este motivul pentru care este bine să probăm haine de diferite dimensiuni, chiar dacă nu am opta în mod normal pentru acele dimensiuni. Nu trebuie să lăsați eticheta cu dimensiuni să vă afecteze încrederea în sine sau modul în care vă percepeți. Dragostea de sine este esențială, indiferent de mărimile hainelor. Dacă în general purtați mărimea 6, s-ar putea să vi se potrivească mărimea 4 dacă rochia sau bluza este confecționată din țesături extrem de elastice. Pe de altă parte, dacă optați pentru piese vestimentare din mătase, satin sau altă țesătură care nu conține elastină, s-ar putea să vi se potrivească fie mărimea 6, fie o mărime mai mare. Prin urmare, nu lăsați mărimile să vă afecteze bunăstarea mentală, ci cumpărați doar acele haine în care vă simțiți și arătați bine.

Încălțămintea joacă un rol important. Orice ținută trebuie desăvârșită cu perechea de pantofi potrivită. O ținută elegantă nu se va asorta niciodată cu o pereche de adidași sau sandale cu barete. Când sunteți în căutare de pantofi, cu adevărat trebuie să vă înarmați cu răbdare și să fiți cât se poate de selectivi. În cazul femeilor, tocurile înalte le fac să se simtă mai încrezătoare și să pară profesioniste. Totuși, dacă vor opta pentru o pereche de cizme UGG alături de o rochie midi din tricot, se vor simți confortabil și energizate, așa că au toate șansele să îndeplinească tot ceea ce și-au planificat. Cizmele înalte cu tocuri medii sunt din nou esențiale pentru o garderobă completă.

Optați pentru culori măgulitoare. Alegerea culorilor poate avea, de asemenea, un impact imens asupra modului în care ne simțim și acționăm. De exemplu, negrul va arăta întotdeauna elegant, profesional și puternic, indiferent de tonul pielii sau de constituția unei persoane. În plus, negrul ne face să părem mai slabi și ne ajută să ascundem toate defectele. Despre portocaliu se știe că stimulează încrederea în sine, crește nivelul de energie și ne ajută să luăm cele mai bune decizii. Galbenul este ideal de purtat dacă dorim să simțim mai multă putere interioară, mai multă fericire și dacă ne dorim să fim mai pozitivi. În cele din urmă, violetul ne oferă liniște sufletească și prioritizează spiritualitatea, de aceea multe femei preferă rochiile în nuanțe plăcute de violet și lila.

Moda este strâns legată de felul în care ne percepem pe noi înșine, motiv pentru care trebuie să depunem eforturi de fiecare dată când ne alegem ținutele. Culorile ne pot afecta starea de spirit și bunăstarea mentală, așa că optați pentru cele care susțin pozitivitatea și fericirea. Nu priviți dimensiunile ca o critică și nu ezitați să probabați mai multe dimensiuni, înainte de a opta pentru cea potrivită.

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*